HPV. Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), είναι είναι ένας ιός που προσβάλει τα κύτταρα των βλεννογόνων και του δέρματος. Μεταδίδεται με στενή επαφή δέρματος με δέρμα, γι' αυτό θεωρείται ότι σχεδόν πάντα μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή. 

Αναζωογόνηση του κόλπου με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP)

Είναι μια υπέροχη μέθοδος αναζωογόνησης, η οποία χρησιμοποιείται με μεγάλη επιτυχία από πολλές ειδικότητες της Ιατρικής. Το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι ότι παίρνοντας μια μικρή ποσότητα αίματος της ίδιας της γυναίκας και απομονώνοντας με φυγοκέντρηση το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα μπορούμε να διορθώσουμε:

Χειλεοπλαστική γεννητικών οργάνων

Στόχος της είναι η βελτίωση της εμφάνισης των μικρών ή των μεγάλων χειλέων. Σμίκρυνση των χειλέων Εκτός από την αισθητική άποψη ή τους ψυχολογικούς λόγους υπάρχουν βεβαίως και λειτουργικοί λόγοι που περιλαμβάνουν: δυσπαρεύνια( δηλ.δυσκολία στην επαφή) λόγω του μεγάλου μεγέθους των μικρών χειλέων ενόχληση από τα στενά παντελόνια ενόχληση σε μερικά σπορ Γίνεται με τοπική αναισθησία ή με μέθη.

Ανάπλαση του αιδοίου με έγχυση αυτόλογου λίπους

Μετά την εμμηνόπαυση η ελάττωση του υποδορίου λίπους και του ελαστικού ιστού προκαλεί ρυτίδες στα μεγάλα χείλη, τα οποία συρρικνώνονται περισσότερο από τα μικρά χείλη. Η ατροφία μπορεί να προκαλέσει λευκοπλακία με αφόρητο κνησμό. Η είσοδος του κόλπου εμφανίζει λέπτυνση του επιθηλίου και δημιουργία συμφύσεων από κοκκιώδη ιστό.

Πως μπορούμε να συμπληρώσουμε την απαραίτητη ημερήσια δόση ασβεστίου με την τροφή μας

Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τον οργανισμό. Γι' αυτό η ποσότητα ασβεστίου που περιέχει είναι μεγαλύτερη απο οποιοδήποτε άλλο μέταλλο. Βρίσκεται σε αρκετά τρόφιμα, προστίθεται σε άλλα, υπάρχει σαν συμπλήρωμα διατροφής και είναι συστατικό μερικών φαρμάκων( π.χ τα αντιόξινα).

Τα καλά, τα κακά και τα άριστα των ωοθηκών

Οι ωοθήκες είναι δύο και είναι μικρά όργανα σε σχήμα αμυγδάλου. Βρίσκονται κοντά στις σάλπιγγες και την μήτρα των γυναικών. Παράγουν τις γυναικείες ορμόνες δηλαδή οιστρογόνα, προγεστερόνη και μικρή ποσότητα ανδρογόνων. Έτσι δημιουργείται ο έμμηνος κύκλος της γυναίκας. Επίσης κάθε μήνα ελευθερώνουν ένα ωάριο και τότε έχουμε την ωορρηξία. Το ωάριο περνά στην σάλπιγγα και αν συναντηθεί με σπερματοζωάρια πιθανόν να γονιμοποιηθεί και να ξεκινήσει μια εγκυμοσύνη.

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

Η οστεοπόρωση δεν είναι φυσιολογική συνέπεια της γήρανσης του ατόμου,αλλά αποτέλεσμα της μη πρόληψης της. Υπάρχουν πάρα πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα οστά μας,και η πρόληψη ξεκινά από την παιδική ηλικία με το ''χτίσιμο''γερών οστών.Βέβαια δεν σταματά εκεί αλλά σε όλες τις ηλικίες οι συνήθειες που υιοθετούμε,επηρρεάζουν την υγεία των οστών μας.

ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Το τεστ-Παπανικολάου μας επιτρέπει να εντοπίσουμε και αν χρειαστεί να θεραπεύσουμε παθολογικά κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο του τραχήλου τηςμήτρας.